Top 5 koffie en thee hotspots Maastricht

We krijgen bij Kaboom Hotel dagelijkse de vraag wat is leuk in Maastricht om  een kop koffie of thee te gaan drinken?. Bij Douwe Egberts loop je easy peazy meteen naar binnen vanuit het hotel en nog meer koffie en thee hotspots liggen aan je voeten zodra je naar buiten loopt. Maastricht? Onze lobby. Blijf vooral niet in het hotel hangen en ga in plaats daarvan erop uit om te zien (proeven, in dit geval) wat de stad je allemaal te bieden heeft. We hebben onze favoriete koffiebarretjes en andere plekken in Maastricht voor je verzameld!

Koffie drinken in MaastrichtCoffeelovers

Een begrip om wat betreft koffie drinken in Maastricht is Coffeelovers, de koffiebars van koffiebranderij Maison Blanche Dael. Ze hebben een aantal mooie locaties in de stad waarvan de vestiging achterin Boekhandel Dominicanen onze favoriet is. Mix een boekwinkel, een 15e-eeuwse kerk en een coffee bar bij elkaar… You’ll be impressed als je er voor het eerst bent.

Le Marais Deux & KOFFIE – Maastrichter Heidenstraat 8

Als je niet bekend bent in Maastricht vind je hem misschien niet, deze niet te missen koffiebar in concept store Le Marais Deux & KOFFIE. Barista’s Maartje en Joost maken de beleving compleet met handgemaakte tafels en bankjes (Joost ) en zelfgebakken taart en ander lekkers (Maartje). Ooit begonnen met twee soorten koek is het inmiddels uitgegroeid naar heel veel meer, zo goed smaakt het iedereen. Je krijgt er ook een lekkere kop soep! Working nomads vinden er een werkplek en de hond mag mee. Goed weer? Achterom hebben ze een terras. Ook leuk: koop hier je koffiebonen voor thuis.

Douwe Egberts – Stationsstraat 1

Onze buren! Hier eet je ’s ochtends je quick Kaboom-ontbijt en daarna staat de deur de hele dag open voor een ‘gewone’ koffie, heavenly hazel, chai latte, teveel om op te noemen.

Teazone High Tea– Maastricht Koestraat 9

Voor de thee-fans is er by far geen betere plek om “ gewoon”  thee te drinken of een high tea in Maastricht te doen dan bij Teazone. Deze mag je gerust tea heaven noemen! Ok, het is misschien moeilijk kiezen omdat ze enorm veel smaken van het Parijse Maison Théodor en Kusmi in huis hebben, als je aangeeft wat jij lekker vindt dan weten zij je precies voor te schotelen waar je zin in hebt. En dan die scones, al dat gebak om uit te kiezen: stuk voor stuk home made om je vingers bij af te likken lekker. Als je de tijd hebt reserveer dan een high tea van tevoren! Ze hebben net een nieuw thema gelanceerd dat totaal in het teken staat van Parijs. Wil je niet missen…

Alley Cat Bikes & Coffee – Hoenderstraat 15-17

Nog niet zo lang open en nu al een succes! Komt waarschijnlijk door de combinatie van bikeshop en coffeebar met een hipster-aantrekkingskracht waar je u tegen zegt. Ook voor de working nomads is het de place to be aangezien wifi er gratis is en er plek zat is om neer te strijken met je laptop terwijl de hond van de eigenaren (Jack) een oogje in het zeil houdt bij de deur.

Maison Blanche Dael – Wolfstraat 28

Hier drink je geen koffie, wel koop je hier alles dat je nodig hebt voor de lekkerste koffie (en thee) voor thuis. Deze koffiebranderij en theepakkerij bestaat al sinds 1878, niet voor niks een begrip in Maastricht. Als je er bijna bent komt bovendien de heerlijke geur van vers gebrande pinda’s je al tegemoet.

Overnachten in een goedkoop hotel in Maastricht om al deze koffie- en thee hotspots te bezoeken? Bij Kaboom Hotel vertellen we je graag hoe je er komt, je bent overal binnen een maximaal een kwartiertje lopen. Tot snel!

Advertenties