Wat is er te doen in Maastricht met kinderen?

Content Daar sta je dan, met manlief of vriendin en mini-versie van jezelf of zelfs twee of meer kids op het station van Maastricht of op de parkeerplaats vlakbij Kaboom Hotel. Zeker als je onbekend bent in Maastricht kunnen we ons zo voorstellen dat je wel een kleine handleiding Maastricht met kinderen kunt gebruiken. Stap 1: inchecken en je Family Style of Xlarge Room verkennen. Stap 2: even opfrissen. Stap 3: de stad in met die kleine rakker(s) van je. Niet zo moeilijk toch?

Maastricht met kinderenZodra je bij Kaboom Hotel naar buiten loopt sta je meteen al in hartje Maastricht, midden in Wyck. Het voordeel van de stad is dat hij niet zo enorm groot is en dus goed te doen met de benenwagen van de kids en als ze nog net iets te klein zijn neem je ze makkelijk mee in de kinderwagen. Op avontuur met de kinderen in Maastricht. En om dat avontuur tot in de puntjes te beleven hebben wij alvast een ‘Maastricht met kinderen’ beginnershandleiding voor je gemaakt. Kids blij, ouders blij.

Op ondergronds avontuur in Maastricht

Speciaal bedacht voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar: een enorm spannend avontuur door het gangenstelsel onder de grond van Maastricht. Volwassenen mogen (moeten) mee en dat is beslist geen straf kunnen we je zeggen. VVV Maastricht organiseert nog meer rondleidingen in verschillende grotten in Maastricht waaronder de grotten bij Fort Sint Pieter en het leuke dáárvan is dat je achteraf de meest jummie warme chocomel kunt drinken bij Chalet Bergrust vlakbij het fort.

IJs eten in Maastricht

Luna Rossa IJssalon Maastricht is absoluut de meest bekende ijssalon van Maastricht. Hier liggen zo ontzettend veel huisgemaakte smaken ijs in de koeling dat je kiddo’s eerst een kwartier bezig zijn met besluiten welke smaak ze willen. Dat gezegd hebbende: dit adres wil je misschien achter de hand houden voor later op de dag als zoethoudertje.

Met de kids naar het Natuurhistorisch Museum

‘Help! Een museum? Met de kinderen!??’ denk je misschien maar vrees niet! Je kunt ze met een gerust hart meenemen naar het Natuurhistorisch Museum zonder te vrezen voor uit verveling jengelende kinderen een kwartier na binnenkomst. Hier kunnen ze namelijk zelf op ontdekkingstocht in de insectenkamer, een dinosaurus van dichtbij zien net als een echte bijenfamilie. Succes gegarandeerd.

Vlaai bakken bij De Bisschopsmolen

Als je ons vraagt naar de beste adressen in Maastricht voor vlaai dan zit daar sowieso De Bisschopsmolen tussen. Hier bakken ze alle producten met speltmeel. Jammie. Kids kunnen hier hun ‘Meesterbakker’ diploma halen! Onder toeziend oog van de bakker maken ze hun eigen vlaai, schuiven die in de oven en terwijl ze wachten op het eindresultaat krijgen ze een rondleiding en wat lekkers. Nog lekkerder: die zelfgemaakte vlaai daarna mee naar huis nemen.

Leuk restaurant in Maastricht? De Brandweerkantine

Weet je wat er zo fijn is aan De Brandweerkantine Maastricht als je met kinderen op vakantie bent? Ze kunnen er goed rondrennen en ravotten zonder dat andere mensen daar last van hebben, zo groot is het daar. De naam zegt het al: De Brandweerkantine was ooit thuisbasis van de brandweer. Ruimte zat, speelgoed voor de kinderen en genoeg kidsproof eten en drinken.

Familie hotel Maastricht

Er is nog zó ontzettend veel meer te doen in Maastricht met kinderen als je een weekend hier bent of op vakantie in Maastricht en dit is uiteraard maar een begin. Een mini handleiding Maastricht met kinderen om je op weg te helpen. Mocht je toe zijn aan een getaway met de kids dan is Kaboom Hotel het familie hotel in Maastricht voor je zodat je gezellig met zijn alleen op één kamer kunt slapen en saillant detail is dat de tv op die 3- of 4-persoonskamers niet groot, maar absoluut mega-groot is zodat jullie aan het einde van de avond ook nog eens bioscoopje kunt spelen op jullie hotelkamer. Bovendien liggen er aan de receptie heel wat rariteiten om je kinderen zoet te houden, van bak Lego tot glowsticks.

Advertenties