What to do als je een weekendje in Maastricht bent?

Er zijn van die vragen die we per dag minstens tien keer beantwoorden… En met alle plezier. Dat dat even duidelijk is! Hospitality state of mind oftewel gastvrijheid voorop. “Hoe kom ik in het centrum?”, “Welk restaurant raad je aan voor vanavond?”, “Waar liggen de winkels?” of “Wat is de beste plek om vlaai te gaan eten?” om er maar een paar te noemen. Weet je wat? Er zijn zó ontzettend veel meer niet te missen activiteiten als je een weekend in Maastricht bent dat we graag even van deze gelegenheid gebruik maken om je op andere ideeën te brengen dan de gebaande paden uit de Lonely Planet gids van Nederland. Gooi je reisgids zeker niet het raam uit hoor, maar kalk onze custom tips & tricks voor een geslaagd weekend in Maastricht wel even in je eigen notebook neer.

Jeneverproeverij volgen bij Witloof

Het is dan wel gin of vermout wat de klok slaat, jenever mag er zijn. Maybe wist je al dat gin een afgeleide is van jenever aangezien in de 18e eeuw ongeveer 90% van de industrieel geproduceerde sterke drank jenever was. Afkomstig uit… Juist! Ons kikkerlandje. Ze grappen wel eens dat de Engelsen het probeerden na te maken in plaats van jenever te importeren uit Nederland, maar omdat ze niet het goede recept hadden produceerden ze de drank die wij nu gin noemen. Anyway. Genoeg geschiedenisles nu. Jenever it is, dichtbij onze Hollandsche roots. Proeven? Proeven! Waar? Bij Witloof in de Bernardusstraat. In geval van lekkere trek hebben ze een kaart vol Vlaamse heerlijkheden. Een mooie activiteit voor een weekend Maastricht om mee te beginnen toch? Meer info, check hierrr: http://www.witloof.nl/images/jenever/Jeneverproeverij.pdf.

What to do als je in Maastricht bent?Wakeboarden op de Maas

Deze wil je waarschijnlijk doen vóór de jeneverproeverij, gaan we even voor het gemak vanuit. Niks lekkerder dan over het water scheuren terwijl je achter een speedboot hangt. Dit is trouwens helemaal top als je de avond ervoor uitgebreid uit eten bent geweest bij een van die restaurant-tips die je van ons hebt gekregen: fijn even die calorieën eraf varen. Check http://www.wetsuitsyou.nl/ voor meer info.

Vlaai eten in Maastricht bij Bisschopsmolen

De vraag waar je de beste Limburgse vlaai in Maastricht kunt eten is al zó vaak voorbij gekomen… Er is alleen toch niks beters dan je eigen vlaai in elkaar bouwen en dan ook nog bij onze favoriete vlaaien-plek in Maastricht: De Bisschopsmolen!? Wel even aanmelden van tevoren: http://www.bisschopsmolen.nl/activiteiten/

Take away food bestellen en opeten op Sint Pieter of in de patiotuin

We L-L-Love take-out food! En al helemaal tijdens een weekend Maastricht. Lekker niet zelf koken en van het eten uit de stad genieten. Het is niet voor niks dat we zelf geen restaurant hebben in Kaboom Hotel, daar is de rest van Maastricht veel beter in zoals onze buren van DADAWAN. En wat doe je met take-out food? Juist. Meenemen naar de fijnste plek om het op te eten en dat zijn wat ons betreft de Sint Pieter boven Maastricht, het stadspark of natuurlijk onze eigen patiotuin voor als je het heel dicht bij huis zoekt. Nu vraag je je natuurlijk af waar je dan het beste take-out food kunt halen, toch? Dat zijn definitely Le Salonard voor de lekkerste kazen, worst en brood, Cato by Cato voor eten van over de hele wereld, sushi van Sushi Centre. Of uiteraard de leftovers van je zelfgebakken vlaai van de Bisschopsmolen…

Als je binnenkort een hotel in Maastricht zoekt, kom dan naar Kaboom en we geven je graag nog meer tips als je incheckt. Hiermee kun je vast al even vooruit. See you soon!

Advertenties