Pinkpop programma bij Kaboom Hotel

Attentie aan alle festival-gangers! Pinkpop 2017 staat voor de deur! En da’s goed nieuws voor alle Beliebers, want hun idool Justin Bieber is dit jaar een van de headliners op Pinkpop. Ben je meer van de old-skool acts? Dan kom je vast wel aan je trekken met Greenday en System of a Down. Bij Kaboom Hotel maken we er een mini-versie van het festival van voor de special Pinkpop-guests.

Pinkpop 2017; data

Pinkpop vindt dit jaar op 3, 4 en 5 juni plaats. In het pinksterweekend dus, zoals het ‘heurt’.

Pinkpop geschiedenis, mensen!

Het is alweer de 48e editie, waarmee Pinkpop zich het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld mag noemen. Sinds 1988 is de voormalige draf- en renbaan van Megaland de locatie voor het popfestival in Landgraaf. De eerste zeventien edities vonden in Geleen plaats en eenmalig (1987) werd er uitgeweken naar Baarlo. En sinds die allereerste editie in 1970 is de organisatie in handen van ‘Mr. Pinkpop’ Jan Smeets.

Programma Pinkpop 2017

Pinkpop heeft dit jaar een flinke verjongingskuur ondergaan. Doel? Een jonger publiek aanspreken. Generatie Z, zeg maar. Daarom heeft het festival dit jaar een tikkeltje veel grotere dosis pop dan de rock-fans gewend zijn. Naast Bieber komen ook Martin Garrix, Sean Paul, de Rotterdamse rapformatie Broederliefde en Ronell Langston Plasschaert. ‘Wie?’ Oké, je kent ‘m misschien beter als Ronnie Flex.

Greenday en System of a Down maken voor de derde keer hun opwachting op Pinkpop. Dat geldt ook voor Kensington en Kings of Leon. Live staat, na optredens in 1995, 1997, 2000 en 2002, dit jaar zelfs voor de vijfde keer op Pinkpop. Da’s nog geen record, want onze eigen Anouk trad liefst zes keer op in Landgraaf.

Kaboom Hotel goes Pinkpop

We maken er een mini Pinkpop feestje van in ons hotel in Maastricht. Nou ja, niet echt natuurlijk. Maar met een groot scherm, (kunst)grasmatten en twee bier voor de prijs van één kom je al een heel eind, right? Wie 3, 4 en 5 juni overnacht in Kaboom Hotel, tijdens Pinkpop, gaat het meemaken en hoort de hele dag een Pinkpopplaylist uit de speakers knallen. En nee, je mag niet je tentje opslaan in de patiotuin.

Advertenties