Amstel Gold Race toerversie 2013

Wielsportliefhebbers opgelet! Op 14 april vindt de befaamde Amstel Gold Race in Maastricht plaats. Het is de enige Nederlandse race die op de UCI World Calender prijkt (kalender met de belangrijkste racewedstrijden) en kan wedijveren met internationale wielrennerraces. Amstel Gold Race trekt jaarlijks duizenden amateurwielrenners uit het binnen- en buitenland.

Over Amstel Gold Race tour
De Amstel Gold Race is een populair sportevenement dat in 1966 voor het eerst gehouden werd. In 2001 werd hier officieel een tourversie van gemaakt. Sindsdien melden zich ieder jaar zo’n 12000 wielrenners uit het binnen –en buitenland om deel te nemen aan de Amstel Gold Race. De race start op de Markt van Maastricht en eindigt in het pittoreske Valkenburg. De race is vernoemd naar de hoofdsponsor van het evenement: het biermerk Amstel.

Fietsroute Amstel Gold Race kiezen
Ga je deelnamen aan de wielrenwedstrijd? Kies dan een passende route. Amstel Gold kent zes verschillende afstanden. Het Amstel Gold-parcours kent enkele belangrijke hellingen, namelijk de Eyserbosweg, de Keutenberg en uiteraard de Cauberg in Valkenburg.

Kom je kijken of ga jij je inschrijven? Amstel Gold Race 2013 sluit je af in Townhouse
Ga je deelnemen aan de Amstel Gold Race of wil je simpelweg de wielrenners aanmoedigen? Dan is het heerlijk als je daarna in een gezellig en comfortabel hotel bij kunt komen. Townhouse Design Hotel is één van de weinige trendy viersterren-hotels in Maastricht centrum. Kijk op de website voor de nieuwste aanbiedingen.